Министрите от 12 държави на ЕС са изразили загрижеността си

...
Министрите от 12 държави на ЕС са изразили загрижеността си
Коментари Харесай

12 страни от ЕС скочиха срещу забраната на украинското зърно

Министрите от 12 страни на Европейски Съюз са изразили загрижеността си за съглашението, реализирано сред Брюксел и пет източни страни от блока, за ограничение на вноса на украински аграрни артикули , написа европейската редакция на " Политико ".

В писмо до Европейската комисия те показват своите опасения по отношение на метода, по който съглашението влиза в действие и по какъв начин то визира вътрешния пазар на Европейски Съюз и отговорностите на блока към Украйна . Те приканват за спомагателни полемики с страните, с цел да се изясни и какво е тяхното предопределение.

В края на април Полша, Унгария, Словакия и България от наранена от война нация. Европейската комисия отговори с предложение да даде 100 милиона евро помощ за земеделските стопани в тези страни, както и
 Киев към Полша и Европейски Съюз: Ограниченията за импорт на украинско жито са неприемливи
Киев към Полша и Европейски Съюз: Ограниченията за импорт на украинско жито са неприемливи

Украйна желае безконтролен експорт до всички страни от Европейски Съюз

Сделката стартира да се разпада съвсем незабавно след сключването й . Полша предложи разпределянето на остатъка от зърното като филантропична помощ, само че откри, че то не е уместно за консумация от хора.

Министрите от Франция, Германия, Нидерландия, Ирландия, Гърция, Австрия, Белгия, Хърватия, Люксембург, Естония, Дания и Словения приканиха за незабавно " прецизиране " на съглашението, което, съгласно тях, Комисията е постигнало " без да се онсултира държавите-членки ".

В писмото се подлагат на критика и двойните стандарти в поддръжката на Полша и другите страни за Украйна . " Не можете да призовавате за взаимност и да вземате едностранни решения в това време ", съобщи Марк Фесно, министър на земеделието на Франция.

" Това също има ясна цел да изпрати сигнал на Полша и нейните съдружници, че на останалата част от Европа им е писнало от техните двойни стандарти, когато става въпрос за взаимност с Украйна. Трябва да сте подготвени за взаимни отстъпки ", написа посланик от Европейски Съюз до " Политико ".

" Както във всички измерения на нашата поддръжка, налага се да се подсигурява, че Европейският съюз е обединен и че нашите разлики не играят в интерес на Русия, изключително по този съответен въпрос, когато Русия заплашва да не удължи Черноморската самодейност за зърно, ", се споделя в писмото на министрите.
 Европейски Съюз удължава безмитния импорт от Украйна с още година
Европейски Съюз удължава безмитния импорт от Украйна с още година

Целта е да се помогне на стопанската система ѝ по време на войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР