Министрите одобриха Актуализирана пътна карта за изпълнение на Актуализираната стратегия

...
Министрите одобриха Актуализирана пътна карта за изпълнение на Актуализираната стратегия
Коментари Харесай

Министрите приеха актуализацията на съдебната реформа

Министрите утвърдиха Актуализирана пътна карта за осъществяване на Актуализираната тактика за продължение на промяната в правосъдната система, оповестиха от Министерския съвет след края на днешното държавно съвещание.

Актуализирането на документа за правосъдна промяна се постанова поради потребност от преразглеждане на периодите и преразпределението отделените за задачата пари.

С решение на Министерски съвет от 22 април 2016 година бе утвърдена Пътна карта за осъществяване на Актуализираната тактика за продължение на промяната в правосъдната система . Пътната карта планува съответни дейности, финансиране, предстоящи резултати, знаци за осъществяване и виновни институции.

На 27 ноември 2018 година е имало съвещание на Съвета по използване на Актуализираната тактика за продължение на промяната в правосъдната система . На него е утвърдено основаване на работна група, която да предложи актуализиране на Пътната карта към Актуализираната тактика за продължение на промяната в правосъдната система.

В работната група са включени представители на Висшия правосъден съвет, Прокуратурата, Националния институт на правораздаването, Върховния касационен съд, Върховния административен съд, Инспектората на Висш съдебен съвет, Български институт за правни начинания . В групата като наблюдаващи са включени представители от Управляващия орган на оперативна стратегия " Добро ръководство " (ОПДУ) и представител на Секретариата на Съвета.

Работната група е изготвила отчет с съответни оферти. На 26 февруари 2019 година Съветът по използване на Актуализираната тактика за продължение на промяната в правосъдната система одобри отчета от активността на работната група.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР