Министрите обсъдиха и приеха решение за преобразуването на държавните предприятия

...
Министрите обсъдиха и приеха решение за преобразуването на държавните предприятия
Коментари Харесай

Транспортно строителство и възстановяване и Съобщително строителство и възстановяване се преобразуват в еднолични търговски дружества

Министрите разискаха и одобриха решение за преобразуването на държавните предприятия "Транспортно строителство и възобновяване " и "Съобщително строителство и възобновяване " в еднолични акционерни сдружения с държавно присъединяване, оповестиха от държавния пресцентър.

Процедурата по преобразуването на двете предприятия се реализира в осъществяване на законовото изискванe на § 2, ал.1 от заключителните разпореждания на Закона за анулация на Закона за превръщане на Строителните войски, Войските на Министерството на превоза и Войските на Комитета по пощи и далекосъобщения в държавни предприятия, и при съблюдаване на Търговския закон.

Държавното дружество "Транспортно строителство и възобновяване " има многогодишни обичаи и богат опит в транспортното строителство у нас от страна на Войските на Министерство на превоза, на които Директива за птиците "ТСВ " е приемник. То е профилирано в осъществяване на друг вид действия, свързани с пътно-магистрано строителство и ремот и жп строителство и ремонт. Държавното дружество "Транспортно строителство и възобновяване " разполага с настояща строителна лаборатория в град Горна Оряховица. Директива за птиците "ТСВ " построява сектор "Ихтиман " от автомагистрала "Тракия " и секторите "Ботевград " и "Ябланица " от автомагистрала "Хемус ". Дружеството построява двупътни електрифицирани жп линии, прави и реконструкции и електрификация на жп линии.

"Съобщително строителство и възобновяване " е приемник на Войските на Комитета по пощи и далекосъобщения и е преобразувано със Закона за превръщане на Строителните войски, Войските на Министерството на превоза и Войските на Комитета по пощи и далекосъобщения в държавни предприятия (ДВ, бр. 57/2000 г.), с който се закриват Войските на КПД и се образува Държавно дружество "Съобщително строителство и възобновяване ".

Основният предмет на активност на предприятието е: строителство, ремонт и възобновяване на далекосъобщителни мрежи и закрепени телефонни мрежи, проектантска, строителна, ремонтна и предприемаческа активност, както и произвеждане и търговия със строителни материали, структури, произведения и уреди.

Директива за птиците "Съобщително строителство и възобновяване " има 35-годишен опит в съобщителното строителство и е построило със лични сили хиляди километри подземни кабелни линии на територията на страната и изключително в труднодостъпните региони. То е профилирано и за работа в градски условия, по повод създаване на СТМ (селищни телефонни мрежи). Директива за птиците "ССВ " е единствената строителна организация профилирана и съоръжена за изваждане на от дълго време положени кабели с медни проводници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР