Министрите на земеделието от Г-20 заявиха, че са обезпокоени от

...
Министрите на земеделието от Г-20 заявиха, че са обезпокоени от
Коментари Харесай

Министрите на земеделието от Г-20 изразиха безпокойство от протекционизма

Министрите на земеделието от Г-20 обявиха, че са обезпокоени от все по-засилената приложимост на протекционистки нетарифни търговски ограничения, несъвместими с разпоредбите на Световната комерсиална организация, съобщи Ройтерс.

На срещата си в Буенос Айрес земеделските министри излязоха със взаимна декларация, в която показват ангажимент да не одобряват „ ненужни спънки “ за търговията, потвърждавайки своите права и отговорности съгласно спаразуменията на Организацията. Земеделският министър на Аржентина Луис Мигел Ечевере съобщи след срещата:

" Винаги ще има несъгласия. Това, което ни разграничава отпреди, е методът, по който се оправяме с тях. Независимо от всички вести към събитието, ние взехме единомислещо решение. А след срещата всички страни имаха двустранни срещи, пробвайки се да открият общи ползи. "

Срещата се състоя на фона на възходящо комерсиално напрежение на селскостопанските пазари. Китай и други търговски сътрудници на Съединени американски щати вкараха ответни мита за американските фермери, откакто администрацията на президента Доналд Тръмп наложи мита за китайски артикули, както и за стомана и алуминий от Европейския съюз, Канада и Мексико.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР