Министрите на здравеопазването на страните от Евросъюза се събират на

...
Министрите на здравеопазването на страните от Евросъюза се събират на
Коментари Харесай

Здравните министри на страните от ЕС се събират в Брюксел заради коронавируса

Министрите на опазването на здравето на страните от Евросъюза се събират на второ изключително съвещание в Брюксел, отдадено на битката с разпространяването на ковид. Министрите ще обсъдят обстановката сега, координацията сред страните-членки и тяхната подготовка за отговор.

България ще бъде показана от здравния министър Кирил Ананиев  Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през. На първото съвещание на 13 февруари случаите в Европейски Съюз бяха малко над 30, а три седмици по-късно те към този момент са 3400 в Общността, Англия, Монако, Сан Марино и Швейцария. Специалисти допускат, че те са доста повече, защото не всички инфектирани са потърсили лекарска помощ. Най-много случаи в Европейски Съюз има в Италия - 2500.

В България към момента няма потвърден случай на ковид

При последната оценка на Европейския център за надзор и предварителна защита на болесттите рискът от разпространяване на ковид в Общността бе изменен от сдържан на висок. Като цяло обаче, Европейски Съюз остава на фаза "сдържане " на болесттите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР