Министрите на здравеопазването на седемте най-богати демокрации в света се

...
Министрите на здравеопазването на седемте най-богати демокрации в света се
Коментари Харесай

Г-7 обявиха Омикрон за „най-голямата заплаха“

Министрите на опазването на здравето на седемте най-богати демокрации в света се съгласиха в четвъртък, че разновидността на COVID-19 Омикрон, който се популяризира в Европа и други елементи на света, е „ най-голямата опасност за световното публично здраве “.

Съвместната работа и шерването на информация ще бъдат „ от решаващо значение “ в отговора на бързо възходящата вълна от Омикрон, споделиха още здравните министри от на последната среща на председателството на Обединеното кралство на Г-7.



Великобриания записва повече от 88 000 нови Коронавирус инфекции в четвъртък ,

като случаите на Омикрон провокираха скока. Страната към този момент е записала повече от 49 000 случая на новия вид, до момента в който в Дания, страна с население от към 6 млн. души и друга гореща точка на Омикрон, към този момент са регистрирани повече от 9000 случая на разновидността.

Страните от Европейски Съюз са изправени пред вълна по едно и също време от вариалните Делта и Омикрон ,

до момента в който се готвят да посрещнат коледните празници. Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите тази седмица също предизвести, че като цяло рискът, който Омикрон съставлява за публичното здраве в Европа, е „ доста висок “.



Министрите от Г-7 (САЩ, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Великобритания) подчертаха смисъла на справедливия достъп до диагностика, секвениране на генома, ваксини и лечебни средства за наблюдаване и противопоставяне на опасността от разновидността, съгласно формалното известие от английското правиелство.

Здравните министри

означиха и смисъла на обществените и публични ограничения ,

които страните подхващат в опит да се ограничи разпространяването на инфекцията.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР