Министрите на здравеопазването и на труда в Еквадор подадоха вчера

...
Министрите на здравеопазването и на труда в Еквадор подадоха вчера
Коментари Харесай

Министри подадоха оставки в Еквадор заради заразата с коронавируса

Министрите на опазването на здравето и на труда в Еквадор подадоха през вчерашния ден оставки часове откакто бе оповестено, че броят на инфектираните с ковид в страната е надхвърлил 500, съобщи Ройтерс.

В началото на седмицата в Еквадор бе оповестено изключително състояние. Границите бяха затворени за влизащи, натрапен бе нощен полицейски час и бе лимитирано придвижването на хора навътре в страната. На виртуална конференция в събота бе обявено, че броят на инфектираните е към този момент 532, а умрелите са седмина. Последваха двете оставки.

Здравните управляващи в Колумбия оповестиха първия смъртен случай от болестта, породено от вируса. Това е 58-годишен мъж, работил като таксиметров водач в град Картахена.

Губернаторът на бразилския щат Сао Пауло Жоао Дориа сподели през вчерашния ден, че от вторник в щата стартира двуседмична цялостна карантина. Ще бъдат затворени всички маловажни предприятия и услуги, включително питейните заведения и заведенията за хранене. Той стимулира изключителната мярка с 15-те смъртни случая от вируса в 46-милионния щат.

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро за следващ път съобщи, че нервността към болестта ще нанесе повече вреди от самия вирус. По данни от петък в страната има 904 случая с ковид и 18 умряли.
Парламентът в Коста Рика утвърди през вчерашния ден на първо четене кредитната линия за 500 милиона $ от Банката за развиване на Латинска Америка, която сума ще бъде употребена за битка със болестта, заяви в "Туитър " президентът Карлос Алварадо Кесада. Бързо разпространяващият се вирус е заразил до момента 117 костариканци, съобщи Ройтерс.

В Чили бе регистриран първият смъртен случай от Covid-19, добави ТАСС. От през днешния ден в Боливия е наложена 14-дневна карантина, като хората ще могат да излизат от домовете си единствено с цел да се снабдят с медикаменти или храна, а превозът - личе и публичен - е напълно спрян. Също от през днешния ден в Гватемала в продължение на осем дни е в действие полицейски час от 16 ч. до 4 ч. на идната заран.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1832

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1832  Китай инжектира първата ваксина против COVID-19 на доброволци Китай инжектира първата ваксина против COVID-19 на доброволци  Младоженци си споделиха заветното Младоженци си споделиха заветното " Да " с защитни маски  Заради неприятна дисциплинираност Сърбия стегна полицейския час Заради неприятна дисциплинираност Сърбия стегна полицейския час
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР