Министрите на външните работи на страните от НАТО ще проведат

...
Министрите на външните работи на страните от НАТО ще проведат
Коментари Харесай

НАТО свиква извънредна среща на външните министри заради ситуацията в Украйна

Министрите на външните работи на страните от НАТО ще проведат изключителна видеоконференция на 7 януари, с цел да обсъдят настояванията на Русия във връзка с европейската сигурност и да се опитат да изработят обща позиция за договарянията с Русия на срещата на Съвета НАТО-Русия (СРН) на 12 януари.

" В петък, 7 януари, ще се организира изключителна среща на външните министри от НАТО във виртуален формат. Министрите ще обсъдят концентрацията на съветски военни сили към Украйна и по-широки въпроси на европейската сигурност ", се споделя в малко изказване на щаба на НАТО по отношение на свикването на срещата.

Северноатлантическият алианс разгласи, че главната тематика на видеоконференцията ще бъде обстановката в Украйна и обвиняванията, че Русия струпва войски покрай границите на тази страна.

Срещата на министрите онлайн беше публично оповестена от НАТО едвам на 4 януари, дни откакто президентите на Съединени американски щати и Русия се договориха по време на телефонен диалог през нощта на 30 против 31 декември да стартират договаряния за европейската сигурност, които ще стартират на 10 януари.

Срещата на министрите беше оповестена в същия ден, в който НАТО публично разгласи първата си среща на Съвета НАТО-Русия от две години и половина насам в Брюксел на 12 януари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР