Министрите на външните работи на страните от Г-7 призоваха Русия

...
Министрите на външните работи на страните от Г-7 призоваха Русия
Коментари Харесай

Г-7 поиска от Русия да си признае за сваления малайзийски самолет

Министрите на външните работи на страните от Г-7 приканиха Русия да даде сметка за своята роля и да сътрудничи напълно в процеса на изясняване на истината за свалянето на полет MH17 над Украйна през 2014 година, както и да бъде въздадена правдивост, съобщи БГНЕС.
В декларация по случай годишнината от злополуката със самолета на Малайзийските авиолинии, която стана на 17 юли 2014 година, министрите декларират, че одобряват като безапелационни, показателни и надълбоко смущаващи заключенията на общата група за следствие на ролята на Русия в трагичното събитие.
" Ние поддържаме Австралия и Холандия, които упорстват Русия да даде сметка за ролята си в този случай и напълно да сътрудничи в процеса на определяне на истината и жертвите на полет MH17 и техните близки да получат правдивост ", акцентират министрите на среща в Канада.
Холандия и Австралия, доста жители на които са измежду 298-те починали, считат Русия за виновна за гибелта им. Според интернационалните следователи ракетата, свалила самолета, е изстреляна от зенитна бригада на съветска база в Курск. Русия изрично отхвърля.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР