Министрите на външните работи на Китай и Япония, Ван И

...
Министрите на външните работи на Китай и Япония, Ван И
Коментари Харесай

Външните министри на Китай и Япония се срещнаха на фона на стабилизиране на отношенията

Министрите на външните работи на Китай и Япония, Ван И и Таро Коно, се срещнаха през днешния ден на фона на един неизмеримо дълъг интервал на стабилизиране на връзките сред двете страни, съобщи Асошиейтед прес.

Двамата разговаряха в навечерието на тристранна среща на следващия ден с присъединяване и на южнокорейската им сътрудник Кан Кьон Уа.

Пекин се стреми към по-тесни връзки с Токио, след както те бяха на ръба на борбата поради спор за острови в Южнокитайско море, контролът на Япония върху които е оспорван от Китай.

Япония е последна обезпокоена от обстановката в Хонконг и разчита на мирното й споразумяване посредством разговор. Японският външен министър сподели това на китайския си сътрудник на срещата им в Пекин.

"По време на договарянията с... Ван И означих, че японската страна изпитва извънредно безпокойствие от протичащото се в Хонконг. Изразих вяра, че обстановката ще бъде уредена по кротичък път посредством разговор ", сподели пред публицисти Таро Коно.

Насрочената за на следващия ден тристранна среща идва на фона на възходящо напрежение сред Южна Корея и Япония поради търговски спор и историческата контузия от Втората международна война, отбелязва АП.

Вчера представителят на китайското външно министерство Гън Шуан съобщи, че Китай се надява да задълбочи прагматичното съдействие в разнообразни области както с Япония, по този начин и с Южна Корея.

В рамките на договарянията в Пекин тримата външни министри ще имат и двустранни срещи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР