Министрите на външните работи на държавите от Г-7 заявиха, че

...
Министрите на външните работи на държавите от Г-7 заявиха, че
Коментари Харесай

Г-7 планира нови санкции срещу Русия заради военната ескалация

Министрите на външните работи на страните от Г-7 обявиха, че ще продължат да постановат наказания на Русия след решението на президента Владимир Путин да стартира готовност на резервисти за войната в Украйна.

Министрите от Групата на седемте " осъдиха преднамерените ескалационни стъпки на Русия, в това число частичната готовност на резервисти и безотговорната нуклеарна изразителност ", се споделя в тяхното изказване.

Г-7 " ще продължи да ползва по-нататъшни целенасочени наказания и се ангажира с резистентен стопански и политически напън върху Русия ", обявиха те след среща в границите на Общото заседание на Организация на обединените нации.

" Ще проучим, ще приемем нови ограничаващи ограничения, както лични, по този начин и секторни ", съобщи пред кореспонденти ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел, който присъстваше на срещата.

Министрите от Г-7 от Канада, Съединени американски щати, Франция, Германия, Италия, Япония и Обединеното кралство, както и висшият посланик на Европейския съюз осъдиха също проекта за осъществяване на " фиктивни референдуми на суверенна украинска територия " в окупирания Донбас.

Те прибавиха, че гласуването " не може да бъде свободно или заслужено ", до момента в който участват съветски сили.

Министрите повториха поетия при започване на септември ангажимент за " завършване на подготовката " за въвеждане на таван на цените на съветския петрол.

Те приканиха също по този начин Русия да " върне контрола " на Украйна върху Запорожската атомна електроцентрала, която през последните седмици беше обект на удари. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР