Министрите на външните работи на Армения и Азербайджан отново са

...
Министрите на външните работи на Армения и Азербайджан отново са
Коментари Харесай

Нова среща между външните министри на Азербайджан и Армения в Москва |

Министрите на външните работи на Армения и Азербайджан още веднъж са в Москва за самостоятелни съвещания за спора в Нагорни Карабах, предава Франс прес. Срещите се случват на фона на неуспеха на оповестените две следващи примирия.

За разлика от общата среща от 9 октомври в Москва сред външните министри на Русия, Армения и Азербайджан, на която след 10 часа договаряния беше оповестено преустановяване на огъня в противоречивия анклав, диалозите през днешния ден ще са поотделно. Говорител на арменския външен министър Зограб Мнацаканян заяви, че със Сергей Лавров ще бъде разисквано съглашението за преустановяване на огъня. От Азербайджан също потвърдиха, че външният министър Джейхун Байрамов ще организира съвещания с Русия.

Новината за днешните срещи в Русия идва след вчерашния диалог сред Макрон и Путин. Двамата президенти са удостоверили, че ще упорстват за възобновяване на договарянията " всъщност " за Нагорни Карабах,  заяви Ройтерс.

Очаква се през днешния ден арменският президент Армен Саркисян да се срещне в Брюксел с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, с ръководителя на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел и с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Външните министри на Армения и Азербайджан ще се срещнат и с американския държавен секретар Майк Помпео във Вашингтон в петък, заяви Ройтерс. Срещата е в отговор на опасенията, че Русия и Турция могат да влязат в спора и той да се разрасне. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР