Министрите на външните работи и на околната среда в Германия

...
Министрите на външните работи и на околната среда в Германия
Коментари Харесай

Германски министри искат по-строги цели за намаляване на вредните емисии в ЕС

Министрите на външните работи и на околната среда в Германия приканиха задачата на Европейски Съюз за отбрана на климата за 2030 година да бъде по-амбициозна, съобщи ДПА.

Призивът им идва малко преди климатичната конференция на Организация на обединените нации в Мадрид, която ще стартира на 2 декември. Според Парижкото съглашение за климата през 2020 година страните членки ще засилят проектите си за климатичните промени.

" Следващата година Европейският съюз би трябвало да ускори климатичните си цели за 2030 година и също така би трябвало да ги формулира по по-амбициозен метод ", съобщи немският външен министър Хайко Маас, наблягайки, че блокът би трябвало да заеме управителна позиция по въпроса.

Министърът на околната среда Свеня Шулце настоя Германия да поддържа ръководителя на бъдещата Европейска комисия Урсула фон дер Лайен за по-висока цел за понижаване на парниковите газове от сегашната, която е с 40%, на 50% или може би даже 55%.

В момента Европейски Съюз цели понижаване на излъчванията на парникови газове с 40% до 2030 година спрямо равнищата от 1990 година Няколко страни, като Холандия, желаят да покачат задачата до 55%. Фон дер Лайен също изрази такова желание. Германският канцлер Ангела Меркел сподели през август, че може да поддържа холандското предложение за по-строги цели.

Правителството в Берлин обаче не е предприемало дейности в тази посока. Шулце, която като Маас е член на социалдемократите, сподели, че огромната коалиция на Меркел към момента не е договорила позицията си.

По думите на Маас решенията на немското държавно управление за отбрана на климата може да стимулират други страни да я последват.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР