Министрите на външните и вътрешните работи на страните от ЕС

...
Министрите на външните и вътрешните работи на страните от ЕС
Коментари Харесай

"Ройтерс": Договорено е ново решение за мигрантския поток в Европа

Министрите на външните и вътрешните работи на страните от Европейски Съюз се срещнаха по-рано в Париж с цел да обсъдят имиграционните проблеми и въпросите по сигурността на Съюза, което е продължение на срещата им във Финландия от предходната седмица.

„ В умозаключение на диалога от тази заран, можем да кажем, че на този стадий 14 страни членки са изразили утвърждение за френско-германския документ “ - Макрон сподели пред публицисти.

Френският президент не издаде специфики към договореностите, само че увери, че новата самодейност ще бъде „ бърза “ и „ автоматизирана “.

Източник, непосредствен до френското президентство съобщи пред Reuters, че дружно с Франция и Германия, договорът е подписан и от Финландия, Люксембург, Португалия, Литва, Хърватия и Ирландия.

Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини, чиято страна е на първата линия пред миграцията към Европа, не взе присъединяване в договарянията. В писмо до френския си сътрудник Кристоф Кастанер, Салвини предизвести за резултатите от решенията, взети „ еднолично от Париж и Берлин “.

Италия приемаше съвсем всички мигранти, извозени от филантропични групи в Средиземно море, до момента в който нова коалиция не пое ръководството на страната през 2018 и незабавно затвори италианските пристанища за корабите на филантропичните организации.

Според Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, най-малко 426 души са починали в опит да доближат до Европа през Средиземно море тази година. В изказването си Макрон добави и че Франция е отправила и молба към либийското държавно управление да спре да арестува мигранти и да вземе съответните ограничения, с цел да бъде обезпечена сигурността им.

Източник: " Фокус "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР