Министрите на транспорта и на финансите - Росен Желязков и

...
Министрите на транспорта и на финансите - Росен Желязков и
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи: Министрите на транспорта и финансите ни обещаха законодателни промени

Министрите на превоза и на финансите - Росен Желязков и Владислав Горанов, са се съгласили да предложат законодателни промени, с които да се даде "ясна формулировка " за нерегламентиран транспорт.

Това съобщи за БНР ръководителят на Сдружението на автобусните превозвачи Петър Захариев след днешната среща с представителите на държавното управление. „ Стъпвайки на тази база, имайки този нормативен документ, съответните контролни органи ще могат да се оправят с тези транспорти “, сподели той и добави, че министър Горанов ще внесе до два месеца законопроект за вписване на всички публични транспорти по Данък добавена стойност.

Преди срещата той изрази очакване за "втора крачка, откакто предходната седмица постигнахме единодушие да стартираме работа в оперативни групи, т.е. метод, по който да намерим решение на съществени проблеми - нерегламентирани транспорти, субсидиране и компенсиране на публичния транспорт на пасажери, изключително в дребните райони, способи на възлагане посредством публични поръчки или концесионни ".

Конфедерацията на автобусните превозвачи бе оповестила, че от днешната среща ще зависи дали в понеделник ще се състои оповестения от превозвачите митинг поради нерешените проблеми в бранша.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР