Министрите на търговията от Г-20 се договориха за координирани действия

...
Министрите на търговията от Г-20 се договориха за координирани действия
Коментари Харесай

Г20 за координирана помощ за световната търговия

Министрите на търговията от Г-20 се договориха за координирани дейности против последствията от ковид на изключителна видеоконференция в понеделник, съобщи " Ройтерс ".

Те се събраха, с цел да обсъдят се оправят с удара върху международната търговия от пандемията на ковид.

Лидерите на Г-20 дадоха обещание предходната седмица да внесат над 5 трилиона $ в международната стопанска система, с цел да лимитират загубата на работа и приходи от ковид.

Те обявиха, че ще обезпечат доставката на жизненоважни медицински консумативи и други артикули.

Но те стопираха да приканват за преустановяване на възбраните за експорт, които доста страни, в това число членове на Г-20 Франция, Германия и Индия, одобриха за медикаментите и медицинските консумативи. Липсата на защитна екипировка излага на риск лекарите и медицинските сестри.

Много страни разчитат на Китай, първичния източник на епидемията, за лекарствените съставки и в този момент се борят да избегнат дефицит след ограничения за блокиране, провокирани от епидемията, задържаха доставки и забавени доставки.

След министерската намира се очакваше изказване, на което също бяха поканени представители на Световната здравна организация, Световната комерсиална организация и Организацията за икономическо съдействие и развиване.

Японският министър на търговията сподели на сътрудниците, че общественият и частният бранш би трябвало да заобикалят прекъсването на мрежите за доставка, с цел да се даде опция за бързо обновяване на икономическите действия.

Юсеф Ал Бенян, ръководител на саудитския бизнес, който ангажира международната бизнес общественост, сподели, че коронавирусната рецесия е потвърдила значимостта на трансграничната търговия, която съгласно него ще бъде жизненоважна за икономическото възобновяване.

Всяка страна от Г-20 би трябвало да отговори на своите локални условия, само че това не би трябвало да компрометира положителното положение на свободната търговия в международен мащаб, което ще бъде от изгода за всички ", добави той.

Коронавирусът е заразил над 720 000 по целия свят и е умъртвил към 34 000 души.

Очаква се да докара и до световна криза.

Организацията на обединените народи съобщи, че разрастващите се страни ще се нуждаят от 2,5 трилиона $ поддръжка за тази година, с цел да се изправят против икономическата рецесия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР