Министрите на страните от ЕС в понеделник одобриха решението за

...
Министрите на страните от ЕС в понеделник одобриха решението за
Коментари Харесай

Страните от ЕС са готови за започване на търговски преговори със САЩ


Министрите на страните от Европейски Съюз в понеделник утвърдиха решението за започването на договаряния със Съединени американски щати по въпросите, свързани с търговията, оповестява организация Bloomberg. Преговорите в частност ще касаят въпросите за понижаване на взаимните мита на стоките за промишлено произвеждане, отбелязва от своя страна телевизия Sky News.
Единствената страна, гласувала против договарянията е Франция.

Нежеланието на Франция за търговски договаряния със Съединени американски щати е обвързвано с решението на Вашингтон за излизане от Парижкото съглашение за климата. Президентът на Франция Еманюел Макрон по-рано сподели, че Европейски Съюз не би трябвало да води договаряния от сходен жанр със страните, които не са част от климатичното съглашение. Търговското съглашение, което би трябвало да се подписа от Европейски Съюз би трябвало да получи утвърждение от всички страни членки на съюза, защото в бъдеще Париж може да блокира сходна договорка, отбелязва също Sky News.

За договаряния със Съединени американски щати се застъпва главно Германия, която би желала да избегне митата от Съединени американски щати върху производството на Volkswagen, BMW и Daimler.

Преговорите сред Съединени американски щати и Европейски Съюз ще се организират на фона на растящото напрежение в връзките сред страните, излиза наяве от обявата на Bloomberg. Така да вземем за пример наскоро Съединени американски щати упрекнаха Европейски Съюз в стягането на периодите за началото на договарянията. Американският президент Тръмп съобщи, че при положение на неуспех на договарянията, е подготвен да вкара наказания против европейските коли. През юли 2018 година Тръмп при договарянията с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер се контракти за очистване на митата и дотациите за промишлената продукция н стоките от Европейски Съюз и Съединени американски щати.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР