Министрите на отбраната от ЕС се събират днес в Брюксел,

...
Министрите на отбраната от ЕС се събират днес в Брюксел,
Коментари Харесай

Министрите на отбраната на ЕС обсъждат производството на снаряди за Украйна

Министрите на защитата от Европейски Съюз се събират през днешния ден в Брюксел, с цел да обсъдят производството и доставката на един милион снаряда за Украйна.

Украйна се нуждае от муниции за подготвяното контранастъпление за освобождение на окупираните от Русия територии. Според наблюдаващи производството на обещаните от Европейски Съюз снаряди не напредва. Друга тематика на министрите на защитата на Европейски Съюз ще бъде основаването на общи европейски сили, които съгласно решение на евролидерите би трябвало да бъдат образувани до 2025 година и да включват до 5000 бойци. В декларация парламентарната асамблея на НАТО приканва за ускорени доставки на бойни самолети и друга военна техника, нужна на Киев.

Украинският президент Володимир Зеленски, без да дава повече детайлности, съобщи, че сраженията в мощно оспорвания град Бахмут в Източна Украйна към момента не престават, макар изказванията на Москва, че след месеци на сражения градът се намира под съветски надзор, оповестява БНР.

Шефът на съветската наемническа формация " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че ще изтегли бойците си от там до края на месеца. Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър съобщи, че групировката " Вагнер " се пробва да трансферира оръжие през Мали, с цел да подкрепи Русия във войната против Украйна.

Междувременно съветският министър-председател Михаил Мишустин дойде на първо публично посещаване в Китай в качеството му на министър председател. След плануваните диалози с китайския президент Си Цзинпин, в Москва тази седмица се чака да дойде на посредническа задача специфичният представител на китайското държавно управление по въпросите на Евразия Ли Хуей.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР