Министрите на отбраната на Русия и Беларус, Сергей Шойгу и

...
Министрите на отбраната на Русия и Беларус, Сергей Шойгу и
Коментари Харесай

Минск и Москва се разбраха Беларус да съхранява руски ядрени оръжия

Министрите на защитата на Русия и Беларус, Сергей Шойгу и Виктор Хренин, подписаха през днешния ден в Минск документи, определящи процедурата за запазване на съветските нуклеарни оръжия в особено вместилище на беларуска територия, съобщи ТАСС.

" В хода на срещата бяха подписани документите, определящи процедурата за запазване на съветските нестратегически нуклеарни оръжия в особено вместилище на територията на Република Беларус ", се споделя в изказване на пресслужбата на беларуското министерство на защитата.

За да няма неизясненост по отношение на съветския тактически нуклеарен боеприпас в Беларус, Шойгу посочи, че контролът върху оръжията и решението за потреблението им остава прерогатив на Москва .

На срещата с беларуския си сътрудник съветският министър на защитата акцентира, че западните страни всъщност са почнали необявена война против Москва и Минск , съобщи Ройтерс.

" Днес ние дружно се изправяме против груповия Запад, който всъщност води необявена война против нашите страни ", съобщи Шойгу.

Шойгу уточни, че налице е осъществяването на ограничения за повишение на бойната подготвеност на обединените въоръжени сили на НАТО в Източна Европа.

" Разполагат се спомагателни военни контингенти и се разпростира военна инфраструктура, ускоряват се бойните и разследващите действия наоколо до границите на съюзната страна (наддържавно обединяване сред Русия и Беуларус - бел. ред.) ", сподели Шойгу. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР