Министрите на отбраната на НАТО смятат да създадат нов космически

...
Министрите на отбраната на НАТО смятат да създадат нов космически
Коментари Харесай

НАТО: Нужни са ни надеждни системи, Русия може да заслепява сателити

Министрите на защитата на НАТО считат да основат нов галактически център на алианса в авиобазата в Рамщайн, Германия. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция преди видеоконференция на министрите на защитата на страните от алианса на 22-23 октомври.

“Очаквам на следващия ден да бъде реализирано съглашение за основаването на нов галактически център в авиобаза Рамщайн в Германия”, сподели той, представен от БГНЕС.

“Конкуренцията в Космоса нараства всяка година, като страни като Русия и Китай създават системи, които могат да „ заслепят “, деактивират или смъкват спътници. Космосът е от значително значение за способността ни да се ориентираме, да поддържаме връзка и да научим за изстрелването на ракети. Нужни са ни надеждни системи за сателитни връзки. Очаквам на следващия ден министрите да се спогодят за основаването на нов галактически център на НАТО под командването на Военновъздушни сили на НАТО в Рамщайн, Германия”, сподели той.

Столтенберг изясни, че това ще бъде център, който ще дава поддръжка на НАТО със сателитни изображения и ще споделя информация за евентуални закани за спътници на членовете на алианса. Той също по този начин акцентира, че “не става дума за милитаризиране на галактическото пространство”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР