Министрите на отбраната на НАТО ще обсъдят на планирана среща

...
Министрите на отбраната на НАТО ще обсъдят на планирана среща
Коментари Харесай

НАТО ще отговори на всички руски ракети в Европа, от конвенционални до ядрени

Министрите на защитата на НАТО ще обсъдят на планувана среща на 12-13 февруари в Брюксел, по какъв начин алиансът ще реагира на съветските нуклеарни и стандартни ракети. Това разгласи във вторник генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция преди срещата, оповестява ТАСС.

" Ще обсъдим нашия отговор на целия набор от съветски ракетни системи - стандартни, нуклеарни и ракети в развой на разработка ".

Столтенберг упрекна Русия, че е нарушила Договора за ракетите със междинен и по-малък обхват на деяние - ИНФ и добави, че " страните членки на НАТО са обединени " в такава оценка. " Договорихме се за уравновесен и съгласуван пакет от ограничения ", добави той.

Генералния секретар НАТО желае да се основат нови ограничения за надзор на оръжията поради новите съветски ракетни системи. " Ние сме надълбоко уверени, че най-хубавият отговор е ефикасен надзор върху оръжията... Ние нямаме желание да разпростирам ракети в Европа, само че би трябвало да подсигуряваме сигурността в Европа при съществуването на съветски ракети ".

Столтенберг още веднъж акцентира, че НАТО е защитителен съюз и реагира на дейностите на Русия. " НАТО стартира да реагира на това. Увеличихме наличието си, наземните ни благоприятни условия се ускоряват. Започнахме процеса на акомодация в НАТО ".

" Разпадането на Договора ИНФ е неприятно, само че сподели силата на НАТО, тъй като вследствие на интензивни съвещания успяхме да реализираме единодушие, че Русия го е нарушила и да се споразумеем за идващите ни стъпки ", разяснява Столтенберг.

" Ситуацията в Идлиб е доста тревожна. Режимът на Асад и Русия би трябвало да прекратят офанзивите в Идлиб. Защото Москва поддържа офанзивите на режима ", съобщи генералният секретар на НАТО, представен от турски медии.

Хуманитарната рецесия е поради тези офанзиви, добави той, наблягайки, че стотици хиляди хора би трябвало да изоставен домовете си. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР