Министрите на отбраната на НАТО се договориха за създаване на

...
Министрите на отбраната на НАТО се договориха за създаване на
Коментари Харесай

НАТО одобри създаването на Космически център в Германия

Министрите на защитата на НАТО се договориха за основаване на Космически център с команден щаб в немския град Рамщайн, заяви генералният секретар на Пакта Йенс Столтенберг.

Столтенберг посочи, че центърът ще помогне на Алианса да координира обвързваните с Космоса действия, ще е в поддръжка на задачите и дейностите му, в това число посредством връзки и сателитни фотоси, както и ще пази системата на съдружниците посредством шерване на информация за евентуални закани. Той обаче акцентира, че задачата на НАТО не е да " милитаризира " космоса.

Министрите са разискали положението на сериозната инфраструктура, в това число летища и пристанища, доставки на горива, храна и здравно съоръжение и на телекомуникациите, в това число и 5G мрежите.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи след срещата:

" Все още обаче има уязвими точки. Например, задграничният надзор върху сериозната инфраструктура, на която нашите общества и военни разчитат. Страни като Китай влагат нападателно в пристанища и летища, а телекомуникациите ни остават уязвими за външни офанзиви, както и за компрометиране от вътрешната страна. Така че би трябвало да продължим да укрепваме нашата резистентност ".

Той сподели още, че договарянията по механизма за решение на спорове, признат от Гърция и Турция, е развъртян на техническо военно равнище. Столтенберг дефинира това като значима стъпка, защото става дума за механически боен въпрос, където би трябвало да има гаранция за предварителна защита на произшествия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР