Министрите на отбраната на Хърватия, Унгария, Словакия и Словения са

...
Министрите на отбраната на Хърватия, Унгария, Словакия и Словения са
Коментари Харесай

Четири европейски членки на НАТО създават съвместно командване за специални операции

Министрите на защитата на Хърватия, Унгария, Словакия и Словения са подписали меморандум за съгласие за основаването на Регионално командване на силите за специфични интервенции (Regional Special Operations Component Command - R-SOCC). Това заяви НАТО на своята страница в интернет.

Под водачеството на Унгария това многонационално командване ще усили качествата на четирите страни да употребяват дейно специфичните си елементи, се споделя в известието.

Предвижда се R-SOCC да доближи началните си оперативни благоприятни условия през януари 2021 година, а цялостна действеност - до декември 2024 година Командването ще разреши на всяка от страните да употребява личните си сили настрана, като значително се възползва от интегрираната конструкция на районното командване, когато тя бъде задействана за разрастване.

На церемонията по подписването заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана акцентира смисъла на самодейността. "Доколкото силите за специфични интервенции съставляват извънредно еластичен инструмент в актуалните спорове, церемонията по подписването прави значима стъпка към подсилване на специфичните сили в района и усилване на съдействието и оперативната съгласуемост в границите на Алианса ", сподели Джоана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР