Министрите на отбраната на ЕС обсъдиха отбранителните нужди на украинската

...
Министрите на отбраната на ЕС обсъдиха отбранителните нужди на украинската
Коментари Харесай

Военните министри от ЕС се договориха да продължи военната подкрепа за Украйна

Министрите на защитата на Европейски Съюз разискаха отбранителните потребности на украинската войска с украинския министър на защитата Олексий Резников, заяви ръководителят на дипломацията на Европейския съюз Жозеп Борел след срещата.

„ Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников приказва за обстановката и потребностите на украинската войска, която продължаваме да поддържаме. Тази поддръжка се отразява на бойното поле, на опциите на украинската войска. Трябва да подкрепим тези старания, да попълним ресурсите и доставките ", сподели той.

Според Борел Европейски Съюз разполага с задоволително запаси, с цел да продължи да оказва военна поддръжка на Украйна на същото равнище. " Тази поддръжка е изключително значима, тъй като това е " решаващият стадий " на сраженията в Донбас... Не можем да позволим Украйна да остане без съоръжение и няма да го позволим ", изясни той.

Борел уточни също, че министрите на защитата на Европейски Съюз са подкрепили отпущането на спомагателни 500 млн. евро за военна помощ на Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР