Министрите на Организацията на страните износителки на петрол смятат, че

...
Министрите на Организацията на страните износителки на петрол смятат, че
Коментари Харесай

Приключи златният век на добива на шистов петрол в САЩ

Министрите на Организацията на страните експортьорки на нефт считат, че “златният век ” на производството на шистов нефт в Съединени американски щати е завършил. Това заяви организация „ Блумбърг “, базирайки се на източници в ОПЕК.

Според членовете организацията през 2020 година растежът на производството на шистов нефт в Съединени американски щати ще се забави спрямо предходния интервал.

Същата оценка, акцентира организацията, имат и търговците на нефт. Анализаторите на Vitol Group чакат, че производството на нефт в Съединени американски щати от декември 2019 година до декември 2020 година ще се усили със 700 хиляди барела дневно, спрямо нарастване от 1,1 милиона барела от края на 2018 година до края на 2019 година

Забавянето на растежа обаче не значи неговото неявяване. Докато американските самостоятелни компании, които добиват шистов петрол, афишират понижаване на разноските, огромните играчи евентуално ще продължат да усилват производството си, отбелязва „ Блумбърг “.

Освен това най-големият проблем за страните от ОПЕК не е американският шистов петрол, а цялостното нарастване на производството на „ черно злато “ в страни като Бразилия и Норвегия, акцентира организацията.

Споразумението на ОПЕК и редица страни отвън организацията (ОПЕК +) за понижаване на добива на нефт е в действие от началото на 2017 година Действието му неведнъж се удължава и изискванията са се трансформирали.

В момента съглашението планува понижаване на производството с 1,2 милиона барела дневно от равнището от октомври 2018 година, от които 228 хиляди барела са в Русия, и е годно до края на март 2020 година

Следващата среща на представители на страните от ОПЕК +, на която би трябвало да се разиска въпросът за разширение на споразуменията, е планувана за 5-6 декември. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР