Министрите на околната среда и водите и на регионалното развитие

...
Министрите на околната среда и водите и на регионалното развитие
Коментари Харесай

Две министерства подписаха договор за превенция на рискови свлачища


Министрите на околната среда и водите и на районното развиване и благоустройството - Нено Димов и Петя Аврамова, подписаха контракт за превантивни действия в регистрирани свлачищни региони. Средствата по плана са обезпечени от Оперативна стратегия "Околна среда 2014-2020 година ", са над 2,5 млн. лева

Договорът планува създаване на контролно-измервателни системиза осъществяване на превантивни действия, свързани с запазване живота и здравето на хората в свлачищните региони. Проектът е в сходство с Националната стратегия за предварителна защита и ограничение на свлачищата на територията на Република България, ерозията и абразията по Дунавското и Черноморското крайбрежие 2015-2020 година

Превантивните действия ще бъдат осъществени за 26 регистрирани свлачища в 20 обитаеми места, които са на територията на 16 общини в 12 области. С осъществяването на плана ще се предотврати рискът от свлачищни процеси за над 4000 поданици в общините Стражица, Тетевен, Котел, Златарица, Брегово, Лом, Плевен, Кърджали, Оряхово, Габрово, Лясковец, Долни Чифлик, Варна, Несебър, Гулянци и Бобов дол.

Министър Димов подписа и контракт за подсилване на свлачище в населено място Качулка, община Сливен, който се финансира с 400 000 лева Договорът с община Сливен е за планиране и осъществяване на геозащитни ограничения и действия за интензивно свлачище на територията на "Дом за пълнолетни лица с умствена назадничавост – населено място Качулка ".

Проектът ще обезпечи осъществяване на мониторингови наблюдения за оценка на положението и динамичността на геодинамичните процеси и правене на планирани трендове за развиване на свлачищните процеси. С осъществяването на ограниченията ще се увеличи отбраната на 750 поданици. Проектът би трябвало да завърши в период от 24 месеца.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР