Министрите на образованието Красимир Вълчев, на здравеопазването Кирил Ананиев и

...
Министрите на образованието Красимир Вълчев, на здравеопазването Кирил Ананиев и
Коментари Харесай

Двама министри откриха обновено училище в Търговище

Министрите на образованието Красимир Вълчев, на опазването на здравето Кирил Ананиев и кметът на Търговище доктор Дарин Димитров откриха в четвъртък публично реконструираната постройка на І ОУ „ Хр. Ботев ”, в което евентуално е осъществена най-голямата инвестиция в възобновяване на просветителни звена в страната.
 След откриването на обновената учебна постройка министър Ананиев, дружно с кмета на Търговище доктор Дарин Димитров, се насочиха на работна среща в регионалната болница.  Гостите разгледаха обновената база, а във всяка класна стая децата ги посрещаха със стих на патрона си Христо Ботев.
В 86-годишното здание, което в миналото е градено с дарителски акции на локалните хора, в този момент са вложени близо 3,5 млн. лева по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ”. Със средствата е осъществен главен ремонт, въведени са ограничения за енергийна успеваемост, закупено е напълно ново съоръжение и обзавеждане, построена е нова спортна база.

„ Изпълнихме сполучливо един извънредно комплициран и огромен план. Вложихме доста труд и страст в реализацията му. Стъпка по стъпка желаеме да реализираме нова, модерна инфраструктура – образователна, спортна, културна, обществена. Огромна работа, която изисква сериозен запас и силата, труда и всеотдайността на десетки общински експерти. Работили преди. Работещи в този момент. Благодаря им “, съобщи на откриването кметът на Търговище доктор Димитров.

Министърът на образованието Красимир Вълчев пък поздрави общинското управление за добре осъществения план и показа, че благодари на общините, които са сътрудници на министерството в обновяването на просветителната инфраструктура. „ От всички ангажирани институции, Общината е тази, която в най-голяма степен е натоварена с уговорката да осъществя тази огромна инвестиция. Тя може би е една от най-големите за възобновяване на учебно заведение в просветителната инфраструктура в страната. Това е огромна отговорност, с която Общината е съумяла да се оправи “, съобщи министър Вълчев.

Заедно с регионалния шеф Митко Стайков, шефа на учебното заведение Димитър Алексиев гостите разгледаха осъвременената образователна база. Във всяка учебна стая децата ги посрещаха със стих на патрона си Христо Ботев.

След церемонията министър Вълчев организира среща с учители и визити в други просветителни звена в района. Министър Ананиев пък имаше диалози с управлението на регионалната болница в Търговище. Тази част от визитата им протече в работен порядък без наличие на медиите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР