Министрите на културата Боил Банов и на председателството на ЕС

...
Министрите на културата Боил Банов и на председателството на ЕС
Коментари Харесай

Боил Банов: Българите ставаме част от елита на Европа

Министрите на културата Боил Банов и на председателството на Европейски Съюз Лиляна Павлова откриха нощес първото събитие, с което стартира европредседателството - празничният новогодишен концерт „ Духът на Европа “.

Всички вие, които довечера сте напълнили зала 1 на НДК и всички вие пред телевизионните екрани, в действителност, сте изключителна част от елита на България, освен на България, изключителна част от елита на Европа. В една значима година за България и за света, ви поисквам, несъмнено, доста здраве. Много горделивост от това, че сме българи, както и доста горделивост от това, че сме европейци. Това одобрение насочи към публиката министърът на културата Боил Банов, който дружно с министъра за Българското председателство Лиляна Павлова откри нощес празничният новогодишен концерт „ Духът на Европа “.

Събитието в Националния замък на културата бе първото, с което България означи семейството на страната ни като ръководител на Съвета на Европейски Съюз.

"С горделивост и самочувствие можем да заявим, че сме изцяло подготвени да поемем тази значима и виновна задача в днешния ден ", съобщи министър Павлова.

Новогодишният концерт „ Духът на Европа “ показа творби на композитори от всички 28 страни членки на Европейски Съюз под диригентската палка на маестро Емил Табаков, а солист бе цигуларят Светлин Русев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР