Министрите на финансите от Групата на седемте (Г-7) обявиха, че

...
Министрите на финансите от Групата на седемте (Г-7) обявиха, че
Коментари Харесай

Решено: Г-7 налага таван на цените на руския петрол -

Министрите на финансите от Групата на седемте (Г-7) оповестиха, че възнамеряват да вкарат таван на цените на съветския нефт. Мярка, поради която авансово Руската федерация заплаши, че ще спре да подава нефт на тези, които дръзнат да ѝ сложат ограничаване.

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън съобщи, че ограничаването ще помогне в битката с инфлацията и ще нанесе удар върху способността на Москва да финансира войната в Украйна.

Според съглашението на Г-7 проектът за ограничение на цените на петрола е " особено създаден ", с цел да понижи приходите на Русия и способността ѝ да " финансира нападателната си война ". В цялостния текст на документа, направен от финансовите министри, се споделя още, че той има за цел да ограничи " въздействието на съветската война върху международните цени на силата, изключително за страните с ниски и междинни приходи ".

В него се твърди, че това ще се реализира, като " се позволи на доставчиците на услуги да продължат да правят активност, обвързвана с съветски морски петрол и нефтопродукти, продавани на или под горната граница на цените ". Това ще бъде реализирано като се попречи на корабните компании да транспортират съветски петрол по море, в случай че той не е закупен на цена под избраната горната граница.

Тя към момента не е конкретизирана, само че в съглашението се споделя, че ще бъде " обществено оповестена по явен и транспарантен метод ".

По-рано през днешния ден . Позицията на ръководещите в Москва е, че сходни ограничавания на цените ще доведат до " основна дестабилизация на световния петролен пазар ". " Компаниите, които наложат ценови таван, няма да бъдат измежду тези, които ще получават съветски нефт ", съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков в удостоверение на мненията по тематиката, които направи през вчерашния ден вицепремиерът Александър Новак.

" Просто няма да си сътрудничим с тези компании на основата на непазарни правила ", добави Песков, представен от Българска телеграфна агенция.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че " европейските жители са тези, които ще платят цената на сходни ограничения ".

Преди Русия да нахлуе в Украйна през февруари, близо половината от съветския експорт на недопечен нефт и на петролни артикули беше ориентирана към Европа, по данни на Международната организация за силата (МАЕ).

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР