Министрите на финансите от Г-7, които ще се срещнат в

...
Министрите на финансите от Г-7, които ще се срещнат в
Коментари Харесай

Г-7 обсъжда следващата седмица руските активи

Министрите на финансите от Г-7, които ще се срещнат в Италия идната седмица, ще поддържат проекта на Европейския съюз (ЕС) за потребление на приходите от замразени съветски активи, с цел да подкрепят военните старания на Украйна.

Това оповестява " Ройтерс " в четвъртък, като цитира чиновник на италианското министерство на финансите.

Италия, която държи ротационното председателство на Г-7, също ще се опита да съживи интернационална договорка за шерване на данъчните права на огромни корпорации, която Съединените щати се борят да ратифицират в Конгреса, формалният представител, който отхвърли да бъде разпознат по име, сподели на брифинг пред медиите.

Г-7 замрази финансови активи на стойност към 300 милиарда $ скоро след офанзивата на Москва против нейния комшия през февруари 2022 година Оттогава се разисква дали и по какъв начин да употребяват средствата, с цел да оказват помощ на Украйна.

Съединените щати предложиха активите да бъдат иззети в тяхната целокупност, само че Европа се отхвърли, базирайки се на опасности за еврото и правни последствия.

Г-7 ще поддържа линията на Европейски Съюз за потребление на изключителните доходи от замразените съветски активи в интерес на Украйна, сподели служителят преди срещата в Стреза, Северна Италия, на 24-25 май.
 Г-7 набеляза съответни стъпки в помощ на Украйна, удовлетворен Кулеба
Г-7 набеляза съответни стъпки в помощ на Украйна, удовлетворен Кулеба

Тою предизвести, че Европа ще бъде погълната от война, в случай че Русия победи

Разговорите са фокусирани върху потреблението на приходите от активите , а не върху самите активи, сподели служителят, добавяйки, че всяко решение би трябвало да има поддръжката на Европейски Съюз и " солидна правна основа ".

Подложен на съпротивата на Европа, Вашингтон неотдавна предложи потреблението на активите като поръчителство за даване на заеми за Украйна.

Италианският чиновник сподели, че финансовите ръководители ще извършат главната работа, целяща да даде опция на държавните ръководители на Г-7 да реализират дефинитивно решение на среща на върха в южния италиански район Пулия през юни.

също ще бъдат разисквани в Стреза, откакто Съединените щати тази седмица разкриха внезапно повишение на митата върху редица китайски импорт, макар че въпросът не е в формалния дневен ред на срещата, сподели служителят.

Италия има запаси по отношение на потреблението на мита заради разрушителното им влияние върху международната търговия.

Тъй като комерсиалното помирение по отношение на налозите върху цифровите услуги сред Съединени американски щати и няколко европейски страни би трябвало да изтече през юни, Италия ще насърчи последни договаряния, с цел да предотврати неуспеха на проектите за световен най-малък налог върху мултинационалните компании.

Първият дирек на това съглашение има за цел да преразпредели към страните, в които фирмите вършат бизнес, правата да таксуват с налог към 200 милиарда $ корпоративни облаги.
 Европейски Съюз се готви да купи за Украйна оръжия за 3 милиарда евро от лихви от съветски активи
Европейски Съюз се готви да купи за Украйна оръжия за 3 милиарда евро от лихви от съветски активи

Инициативата е обособена от по-мащабният напън от страна на Съединени американски щати за конфискуване на активите в тяхната целокупност

Преговорите не са постигнали прогрес преди срещата идната седмица.

Припомняме, че, в случай че Западът конфискува замразените ѝ активи. 

Г-7 включва Съединени американски щати, Япония, Германия, Франция, Англия, Италия и Канада.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР