Министрите на финансите от Еврогрупата не са постигнали споразумение за

...
Министрите на финансите от Еврогрупата не са постигнали споразумение за
Коментари Харесай

Еврогрупата не се споразумя за общ бюджет на еврозоната

Министрите на финансите от Еврогрупата не са постигнали съглашение за основаване на общ бюджет на еврозоната, какъвто бе препоръчан от Германия и Франция. Това съобщи еврокомисарят по икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси след края на съвещанието на Еврогрупата късно тази нощ, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Дискусията ще бъде обновена на срещата на върха на Европейски Съюз на 28 и 29 юни.

" Споразумението на канцлера (на Германия Ангела) Меркел и президента (на Франция) Еманюел Макрон се употребява със забележителна поддръжка, въпреки и не всички да се съгласиха с него. Сега ръководителят (на Еврогрупата) ще показа отчет за положението на полемиката на срещата на върха на Европейски Съюз, където разискванията ще продължат. Не сме разочаровани, следва ни сериозна работа ", акцентира той.

Берлин и Париж желаят да бъде самостоятелен бюджет на еврозоната, обособен от общия бюджет на Европейски Съюз, като част от необятната промяна на европейския валутен съюз. Предвижда се също основаване на спомагателни финансови принадлежности за стимулиране на икономическия напредък и предизвестие при рецесии.

По-рано министърът на финансите на Холандия Вопке Хукстра се разгласи срещу концепцията. Тази седмица членове на консервативния блок на канцлера Ангела Меркел, които са срещу по-големите финансови вноски за еврозоната, също реагираха скептично на съглашението й с френския президент.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР