Министрите на финансите от ЕС постигнаха споразумение за общ икономически

...
Министрите на финансите от ЕС постигнаха споразумение за общ икономически
Коментари Харесай

Финансовите министри на ЕС договориха  спасителен пакет в размер от 500 млрд. евро

Министрите на финансите от Европейски Съюз реализираха съглашение за общ стопански отговор на епидемията от новия ковид, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Френският финансов министър Брюно Льо Мер приветства " отличното съглашение ", което по думите му включва " 500 милиарда евро, които са налични неотложно " за икономическо стимулиране, както и " иден фонд за икономическо възкръсване ", който също ще е в размер на 500 милиарда евро.

Европейският стабилизационен механизъм ще бъде задействан с някои минимални условия, добави той.

" Европа сподели, че може да е на висотата на ситуацията в тази рецесия ", написа Льо Мер в Туитър.

Мерките целят да оказват помощ на потърпевши от пандемията от ковид страни, като в същото време поддържат компании и съхраняват работни места, отбелязва ДПА.

Пакетът за икономическо стимулиране, който би трябвало да бъде дефинитивно утвърден от водачите на Европейски Съюз, се състои от три детайла: кредитна линия до 240 милиона евро от Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ), гаранционен фонд от Европейската капиталова банка за ликвидност на бизнеса в размер на 200 милиона евро и 100 милиона евро от програмата на Европейски Съюз " Шуър " (Sure) за покриване на заплати на служащи, които другояче биха били уволнени.

Първоначално Нидерландия настояваше за строги условия за достъп до кредитната линия на ЕСМ, само че Италия и други страни отхвърлиха това. В окончателното съглашение се споделя, че единственото условие за заем е парите да се харчат директно или индиректно за финансиране на здравните старания против COVID-19.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР