Министрите на финансите на страните от еврозоната са се споразумели

...
Министрите на финансите на страните от еврозоната са се споразумели
Коментари Харесай

Постигнато е споразумение по гръцкия дълг и за излизане на Гърция от спасителния план

Министрите на финансите на страните от еврозоната са се споразумели за изискванията по излизането на Гърция от третата й избавителна стратегия, в това число за ограничения за облекчение на дълга и финален транш. Това са съобщили източници, представени от ДПА. " Имаме договорка за Гърция ", е оповестил малко след среднощ европейски източник, след траяла повече от шест часа среща в Люксембург сред министрите на финансите от еврозоната, съобщи Франс прес. Агенцията отбелязва, че и други публични източници са удостоверили информацията за постигането на съглашение, което ще разреши на Атина да се отдели от опеката на кредиторите през август.

По силата на съглашението европейските кредитори ще преведат на Гърция финален транш от 15 милиарда евро и ще удължат с 10 години погасителния период за някои заеми.

Пакетът, който бележи края на третата избавителна стратегия за Гърция, цели да подсигурява, че дългът на страната е резистентен и че Атина няма да се отметне от промените в миг, когато цели да се върне към финансовите пазари.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР