Министрите на финансите на най-големите икономики в света не успяха

...
Министрите на финансите на най-големите икономики в света не успяха
Коментари Харесай

Без съвместно изявление на Г-20 заради китайски възражения за войната в Украйна

Министрите на финансите на най-големите стопански системи в света не съумяха да се спогодят за заключително изказване след среща на върха в Индия, откакто Китай отхвърли да осъди нахлуването на Русия в Украйна. Пекин не приема елементи от изказване на Г-20, което „ най-категорично “ осъжда експанзията на Русия.

Москва съобщи, че " антируските " западни страни са " дестабилизирали " Г-20. Това става, откакто тази седмица Китай разгласява проект за преустановяване на спора, който беше общопризнат от някои като проруски. Индия, която тази седмица беше хазаин на договарянията на Г-20 в южния град Бенгалуру, издаде необятно обхватно обобщение от срещата, като означи, че има " разнообразни оценки " на обстановката в Украйна и на глобите, наложени на Русия. 

В записка под линия се споделя, че два параграфа, обобщаващи войната, са „ утвърдени от всички страни членки, като се изключи Русия и Китай “.

Параграфите са модифицирани от декларацията на водачите на Г-20 от Бали през ноември и подлагат на критика " с най-силни думи експанзията на Руската федерация против Украйна ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР