Министрите на финансите на държавите от Г-7 постигнаха консенсус за

...
Министрите на финансите на държавите от Г-7 постигнаха консенсус за
Коментари Харесай

Финансовите министри от Г-7 искат спешни действия срещу криптовалутата на Фейсбук

Министрите на финансите на страните от Г-7 реализираха консенсус за " нуждата от незабавни дейности " във връзка с криптовалутата " Либра " (Libra), която готви Facebook, заяви френски източник след първия ден от министерската среща в Шантийи, съобщи Франс прес.

" Имахме доста градивна и подробна полемика във връзка с " Либра ", с необятен консенсус за нужда от незабавни дейности ", изясни източникът, който посочи, че всички участници са изразили " угриженост от актуалната обстановка ".

Преди откриването на срещата френският финансов министър Брюно льо Мер увери, че Facebook не е извършил изискванията за основаването на криптовалута. " Днес не можем да приемем, че се вкарва инструмент за замяна, а не се зачита нито едно от рационалните правила, които постановяваме на всички държавни валути ", добави министърът и приветства позицията на американския му сътрудник Стивън Мнучин, който насочи предизвестие към Facebook.

С оповестяването през юни на тази валута, предлагаща способ за разплащане, различен на обичайните банкови канали, Facebook желае да наруши международната финансова система. Обявена за 2020 година, " Либра " следва образеца на криптоактиви като биткойните, показва Агенция Франс Прес.

По-рано в изявление за италианския в. " Кориере каузи сера " министър Льо Мер уточни, че страните от Г-7 са длъжни да дефинират какви са рисковете от финансиране на тероризма и пране на пари благодарение на криптовалута, както и да преценяват заплахата от дестабилизиране на националните валути. Той посочи, че " не би трябвало да се позволява " Либра " да се трансформира в суверенна валута ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР