Министрите на финансите и образованието от Западна и Централна Африка

...
Министрите на финансите и образованието от Западна и Централна Африка
Коментари Харесай

Африканските лидери одобряват нова пътна карта за справяне с кризата в образованието

Министрите на финансите и образованието от Западна и Централна Африка приканиха за незабавни промени в образованието за по-добър достъп до качествено обучение за младежите в целия район, оповестява Българска телеграфна агенция.

Те подчертаха, че разширението на просветителните промени ще изисква мощно водачество, устойчиво ръководство, по-добро използване и повече вложения в интервенции с огромно влияние, както и метод, обхващащ цялото общество и държавното управление.

Това беше в взаимен апел за деяние, утвърден в края на еднодневна среща в Акра за новата районна просветителна тактика на Световната банка „ От учебно заведение до работни места: Пътешествие за младежите от Западна и Централна Африка “.

Стратегията даде пътна карта за вложения за възстановяване на образованието и подкрепяне на младежите с верните умения за достъп до перспективни работни места.

По отношение на главното обучение министрите се ангажираха да понижат функционалната неначетеност измежду обучаваните, като показаха угриженост по отношение на 10-годишните, които не могат да четат и схващат къс текст, което визира повече от 80% от децата в района.

Що се отнася до междинното и висшето обучение, бе решено да се обърне внимание на увеличението на приема на девойки в гимназиите, възстановяване на записването им във висше обучение, изключително в региона на научно-технологичното инженерство и математика и други дисциплини, свързани с пазарите на труда в района, и да се следят съответните индикатори за следене на напредъка.

Признавайки, че главната отговорност за използването на просветителните промени е на държавните управления, министрите подчертаха смисъла на адаптирането на целите на районната просветителна тактика на Световната банка към подтекста на другите страни и превръщането им в действителни вложения и дейности на място.

Г-н Усман Диагана, вицепрезидент на Световната банка за Западна и Централна Африка, сподели, че страните са се заели да се оправят с провокациите в просветителната система и че Световната банка ще се активизира да ги поддържа посредством финансиране и експертни препоръки.

Той сподели, че сега Световната банка поддържа района с 3,1 милиарда $ в просветителния бранш от главно до по-високо равнище, като вярата е сумата да се удвои до 2025 година

Той разгласи идната конференция на 7 юли 2022 година в Сенегал, на която ще се разиска финансирането от Световната банка за Африка за идващите три години.

Подкрепата, сподели той, ще се концентрира върху четири области – енергетика, селско стопанство, обучение и цифровизация, като параметрите са свързани с постигането на цялостни и ефикасни резултати в региона на образованието в района.

На срещата участваха министри от 18 страни, както и представители на районни организации за развиване и сътрудници, в това число Международния детски фонд за незабавни случаи на Организация на обединените нации, ЮНЕСКО, Службата на Обединеното кралство за външно развиване и общността на нациите, Американската организация за интернационално развиване и Японската организация за интернационално съдействие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР