Министрите на Европейския съюз финализираха дългоочакваната сделка за прилагане на

...
Министрите на Европейския съюз финализираха дългоочакваната сделка за прилагане на
Коментари Харесай

РЕШЕНО: ЕС определи ценовия таван на газа

Министрите на Европейския съюз завършиха дълго чаканата договорка за използване на горна граница на цените на природния газ, която се надяват да помогне на семействата и бизнеса да се оправят по-добре с несъразмерните скокове на цените.

Страните-членки на Европейски Съюз не съумяха да преодолеят разликите си на предходни изключителни срещи, само че няколко водачи на Европейски Съюз споделиха предходната седмица, че фиксирането на оптимален таван за заплащане на газ евентуално ще бъде реализирано този път.

След диалози в Брюксел в понеделник чешкото председателство на Европейския съвет, което съставлява страните членки, съобщи, че е реализирано съглашение. Подробностите по съглашението към момента не са оповестени.

Тъй като не съумя да реализира консенсус по разделящата тематика, чешкото председателство избра " квалифицирано болшинство " като предписание за гласоподаване, с цел да реализира политическо съглашение. Съгласно разпоредбите на Европейски Съюз, квалифицираното болшинство изисква 55% от страните-членки, или 17 от 27-те, да гласоподават в поддръжка на обещано предложение. Такова гласоподаване също по този начин изисква тези народи да съставляват най-малко 65% от популацията на блока.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР