Министрите на БСП в кабинета са били против бойните самолети

...
Министрите на БСП в кабинета са били против бойните самолети
Коментари Харесай

Министрите на БСП са били против нидерландски самолети да охраняват българското небе

Министрите на Българска социалистическа партия в кабинета са били срещу бойните самолети на Нидерландия да охраняват българското въздушно пространство, сподели зам.-председателят на парламентарната група на социалистите Филип Попов. Те са били несъгласни, тъй като съгласно данните на всички български специфични служби заплаха за страната ни няма.

" Към момента всички институции в България, всички служби за сигурност в България споделят, че няма директна заплаха за България от военния спор в Украйна, който се развива в сегашния миг. Нашите министри в кабинета, сегашния, са дали своят вот срещу тези изтребители да дойдат в България, тъй като просто няма потребност от това сега поради обстановката и данните от всички служби за сигурност в България и няма потребност от в допълнение напрежение ", разяснява видинският народен представител от Българска социалистическа партия.

Вицепремиерът Асен Василев разяснява, че това не е казус и е обикновено отбраната да бъде подсилена:
" Знаете, че имаме самолети от Испания, имаме самолети от Холандия - това е напълно обикновено в подтекста на това, което се случва на морската ни граница. Водят се военни дейности безусловно по границата на Източна Европа. Виждате, че падат бомби на по-малко от 30 км от полската граница. Виждате, какво се случва в Украйна. Нормално е да се укрепи отбраната в безусловно всички европейски страни. Това не е казус ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР