Министрите на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова

...
Министрите на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова
Коментари Харесай

Специална пощенска марка запечатва първото ни европредседателство

Министрите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова и на превоза, осведомителните технологии и известията валидираха през днешния ден, в Деня на националните будители, специфична пощенска марка " Първо Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз ". " Българското маркоиздаване се е трансформирало в традиция. Тя отбелязва значимите български събития и персони, които остават в хрониката на историята. Много се веселя, че и Българското председателство влиза като значима част от съвремената история на България и на него към този момент има отдадена пощенска марка ", съобщи по време на церемонията министър Павлова. Тя персонално благодари на министър Московски, на целия екип на министерство и на всички, с които дружно са работили за това Българското председателство да има своя пощенска марка.

" Искам да благодаря и на художника Тодор Ангелиев, основателят на логото и визуализацията на марката за Българското председателство. Тя съчетава трите най-важни български признака - кирилицата, шевицата и българският трикольор, с които се гордеем и имам вяра, че посредством тях ще представим България по запаметяващ се и заслужен метод ", сподели още министър Павлова.

 1997791

Тиражът на пощенската марка е 62 000 броя и тя ще е част от формалните дарове, които България ще даде на гостите на председателството. " Марката има своята колекционерска стойност, която с годините ще се покачва и през 2031 година, когато България ще поеме своето второ председателство, ще издадем и втора ", добави министър Павлова.

Тя съобщи, че в ерата на цифровата връзка и IT-технологиите, в издаването на марка има нещо сантиментално, прочувствено, тъй като всеки би се зарадвал да получи картичка с пощенска марка, освен цифрова. " Затова формалната преписка, която ще водим по време на Българското председателство и на хартия, също ще бъде изпращана със специфичната пощенска марка ", сподели още министър Павлова.

" Имаме достойнството през днешния ден да валидираме пощенска марка, която ще бъде визитната картичка на Българското председателство. В нашия бранш се намира и филателията, по тази причина имаме опцията за значими и знакови събития на България да валидираме пощенски марки ", съобщи по време на церемонията министър Московски. Той уточни, че пощенската марка е една дребна енциклопедия, съдържаща в себе си събитията и обстоятелствата от значимите за България дати. " Освен пощенската марка за председателството, успяхме да запазим и домейни на кирилица, с цел да имаме опция да разпространим писмеността, която употребяваме, по целия свят и Европа ", добави министър Московски.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР