Министри видяха на живо как хората пресичат граничния пунктПо-лесно преминаване

...
Министри видяха на живо как хората пресичат граничния пунктПо-лесно преминаване
Коментари Харесай

Слагат още две ленти на ГКПП Калотина

Министри видяха онлайн по какъв начин хората пресичат граничния пункт

По-лесно прекосяване на границата от български и сръбски жители, когато им се постанова да вършат това всеки ден, обмислят управляващите на двете страни. Това стана ясно след срещата в събота в Цариброд сред вицепремиера на Сърбия Зорана Михайлович и министъра на превоза Росен Желязков.

И двамата усетиха онлайн по какъв начин се придвижват коли и камиони към Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина и Градина.

Кметът на общината в Цариброд Владица Димитров изиска от Михайлович и от Желязков да се откри техническо решение в най-скоро време и подчертава на хората от неговия край, които работят в България, а и назад. Той е споделил пред двамата министри, че от време на време се образуват и по 14 километра опашки. За отпушване на КГПП-та настоя и посланикът ни в Сърбия Радко Влайков.

Сръбският вицепремиер Зорана Михайлович съобщи, че с сътрудника си ще работят за облекчение на трафика през границата.

Пред “24 часа ” министърът на превоза съобщи, че следващата година Сърбия планува уголемение на Граничен контролно-пропусквателен пункт Градина, надлежно България обмисля дали да не се усилят лентите за прекосяване с още две.

Той сподели обаче, че задръстването е сезонен проблем, който трае няколко месеца - когато гастарбайтерите се прибират по родните си места, и че може би би трябвало подвижност при търсенето на решение.

Тъй като Сърбия към момента не е член на Европейски Съюз, това води до административни тежести при прекосяването на границата, само че ще се обмисля по какъв начин да се преодолеят усложненията на сръбските и българските жители при пресичането на КПП-тата. Това ще се разисква в скоро време сред министрите на вътрешните работи на двете страни, научи “24 часа ”. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР