Министри, работодатели и синдикати се събират днес на заседание, за

...
Министри, работодатели и синдикати се събират днес на заседание, за
Коментари Харесай

Планът на кабинета за икономически ренесанс не става, смята бизнесът

Министри, работодатели и синдикати се събират през днешния ден на съвещание, за за обсъдят така наречен Национален проект за възобновяване и резистентност. Проектодокументът, изготвен от правителствотото, би трябвало да съдържа ясна визия за превъзмогването на коноракризата. Всяка от страните от Европейски Съюз написа подобен проект, с цел да го показа в Брюксел за утвърждение най-късно през март следващата година, а по-късно да получи и съответна финансова поддръжка.

Родният проектоплан обаче провокира съществени рецензии.  " Той не не дава отговор на едно от главните условия, а точно - да бъде привързан с промени и да отразява характерните за страната ни рекомендации на Европейската комисия ", гласи мнението, което КРИБ (Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България)  ще показа на онлайн съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие през днешния ден.

Подобно мнение към този момент изрази и другата огромна работодателства организация - БСК.  Стопанската камара акцентира, че никога не трябва да се допуска познатият сюжет, при който България отново ще " усвоява " евросредства, вместо да ги влага мъдро.   

И синдикатите имат сериозни забележки. КНСБ настоява да се плануват ясни критерии за систематизиране на парите от Европейски Съюз.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР