Министри от Германия, Франция и Великобритания изпратиха писмо до високопоставени

...
Министри от Германия, Франция и Великобритания изпратиха писмо до високопоставени
Коментари Харесай

Страни от ЕС искат фирмите им в Иран да бъдат освободени от санкциите на САЩ

Министри от Германия, Франция и Англия изпратиха писмо до високопоставени представители на Съединени американски щати, в което приканват американски управляващи да защитят европейски компании от новите наказания на Вашингтон против Иран, съобщи Ройтерс.

В писмото с дата 4 юни, външните и финансовите министри на европейските страни показаха няколко основни области, измежду които фармацевтичната промишленост, опазването на здравето, енергетиката, автомобилната промишленост, гражданската авиация, инфраструктурата и банковото дело, за които упорстват да бъдат освободени от глобите, наложени от Съединени американски щати след излизането на страната от иранското нуклеарно съглашение.

„ Оттеглянето на Иран от нуклеарното съглашение в допълнение ще дестабилизира район, в който съществуването на спомагателни спорове би било пагубно “, обявиха европейските министри в писмото до министъра на финансите и до държавния секретар на Съединени американски щати.

Европейските министри подчертаха, че споделят множеството от опасенията на Вашингтон за иранската нуклеарна активност след приключването на съглашението през 2025 г, както и за програмата за балистични ракети на Техеран и „ дестабилизиращите дейности “ на страната в Близкия изток. Те обаче се сплотяват зад позицията, че нуклеарното съглашение от 2015 година продължава да бъде най-хубавият метод за опазване на уговорката на Иран и премахване на тези опасения.

„ Като близки съдружници чакаме, че новите наказания на Съединени американски щати няма да бъдат прилагани против лица и организации от Европейски Съюз и че Съединени американски щати ще зачетат нашите политически решения “, написа още в писмото.

Министрите приканиха Вашингтон да освободи от глобите европейските банки, с цел да се поддържат банковите и финансовите канали с Централната банка на Иран и други ирански банки, който не са глобени от Европейски Съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР