Министри от британския кабинет очакват ЕС да гарантира 9-месечно отлагане

...
Министри от британския кабинет очакват ЕС да гарантира 9-месечно отлагане
Коментари Харесай

Великобритания може да поиска отлагане на Брекзит с 9 месеца

Министри от английския кабинет чакат Европейски Съюз да подсигурява 9-месечно отсрочване на Брекзит от 29 март , оповестява ITV, базирайки се на министър, доближен до премиера Тереза Мей.

Но източникът добави, че страната може да напусне Европейски Съюз " доста по-скоро " , в случай че Народното събрание успее да ратифицира съглашението за овакантяване " във всеки един миг преди края на деветте месеца ".
 Струва си да се даде време за договорка за Брекзит, разгласи Германия
Струва си да се даде време за договорка за Брекзит, разгласи Германия

Преди да стигнем до " корав " Брекзит, си коства да се опитаме още един път

По-рано представителят на английското държавно управление разгласи, че третото гласоподаване на договорката на Мей ще се организира тази седмица, в случай че кабинетът реши, че няма " реалистични вероятности " за триумф и ще изиска от Брюксел дълго отсрочване на Брекзит в четвъртък. Но Ги Верхофстат, координаторът на Европейския парламент за Брекзит, предизвести, че Брюксел може да откаже отсрочване на Брекзит тази седмица, в случай че Народното събрание не прокара договорката преди срещата на върха на Европейски Съюз в четвъртък.

От " Даунинг стрийт " разясниха, представени от " Гардиън ", че министър председателят към момента желае Народното събрание да гласоподава съглашението във вторник или сряда, само че единствено в случай че Демократичната юнионистка партия и повече консерватори поддържат договорката.

Говорителят на Мей удостовери, че диалозите с юнионистите от Северна Ирландия са обновени тази заран.
 Мей може да отсрочи третото гласоподаване по договорката за Брекзит
Мей може да отсрочи третото гласоподаване по договорката за Брекзит

Засега няма поддръжка измежду консерваторите…

Ако съглашението не бъде прокарано тази седмица, разясни представителят, Мей ще извърши обещанието си и ще изиска от Европейски Съюз в четвъртък отсрочване на Брекзит оттатък юни, което значи, че Обединеното кралство ще взе участие на изборите за Европейски парламент , които ще костват повече от 100 милиона английски лири. Говорителят не сподели за какъв интервал от време ще бъде отсрочен Брекзит.

Мей би трябвало да убеди над 75 депутати, в случай че желае договорката да бъде прокарана в Народното събрание преди срещата на върха на Европейски Съюз. 75 консерватори и десетима депутати от Демократичната юнионистка партия гласоподаваха срещу договорката й последният път.
 Сагата Брекзит - Англия към този момент загуби
Сагата Брекзит - Англия към този момент загуби

Кралството търси излаз от хаоса…

23 консерватори, в това число Борис Джонсън и Доминик Рааб, в това число други седем тори, които упорстват за втори референдум, намекнаха, че няма да си трансформират позицията без нови договаряния с Европейски Съюз за защитния механизъм за Ирландия. Това значи, че министър председателят ще се нуждае от гласовете на минимум 20 лейбъристи , в случай че желае договорката да бъде утвърдена. Последният път единствено трима лейбъристи гласоподаваха в поддръжка на държавното управление.

" Даунинг стрийт " отхвърли прикани на Джонсън министър председателят да се опита да възобнови договарянията с Европейски Съюз , като разгласи, че това няма да се случи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР