Министерството, създадено и съществуващо с цел да опазва закона и

...
Министерството, създадено и съществуващо с цел да опазва закона и
Коментари Харесай

Контрера: Отделянето на полицейски ресурс за борба с тротинетките е престъпно

Министерството, основано и съществуващо за да опазва закона и да следи за неговото спазване, го нарушава по най-безцеремонен и нахален метод. При съществуване на толкоз доста проблеми, свързани с безопасността  на придвижването по пътищата в столицата и страната, да се отделя така и така нищожен запас за действително незаконна борба с тротинетките, е незаконно. Съгласно Закона за административните нарушавания и санкции и откритата правосъдна процедура - с цел да бъде едно действие нарушаване, то би трябвало да е регламентирано в закона посредством съответната правна норма. Не може да се постанова наказване за нарушаване, че едно транспортно средство не е записано, в случай че законът не планува неговата регистрация.

Това споделя в позиция до медиите столичният общински консултант и член на националното управление на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване Карлос Контрера, написа novini.bg.

В най-малко два европейски регламента, защото обичаме да даваме образци извън, електрическият скутер или тротинетка, е приравнен на велосипеда. Да се постановат санкции за нерегистрирана тротинетка допуска да постановяваме санкции и за нерегистриран велосипед. А това към този момент гранични с парадокса. Непонятен остава и хъсът, с който се постановат санкции и наказания при толкоз явен от юридическа позиция проблем, показва Контрера.

На 11-и септември общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация се е обърнал с писмо до Директора на Главна дирекция „ Национална полиция “ с гледище да се приключи порочната процедура в нарушаване на закона да се сформират актове на лица, ръководещи електрически скутери.

Контрера приканва основен комисар Христо Терзийски да издаде наложителни за „ Пътна полиция “ инструкции, че:

1. Електрическият скутер по регламенти е приравнен на велосипед, задвижван с електрически мотор.

2. Няма възбрана за ръководство на електрически скутери и същите могат да се ръководят при съблюдаване на общите правила на Закона за придвижване по пътищата.

Той показва вяра ентусиазмът на министерството да бъде охладен и да стартират да ползват закона подобен, какъвто е. Да си го дописват, както намерят за добре, е неуместно колкото и упорството им, разяснява съветникът.

Нужни са действителни и работещи оферти за наредба на електрическите скутери, а не дивотиите на паразитната конструкция Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “. Тя, за жалост, беше нужна, само че откъм осъществяване докарахме следващия неправилен орган, чиято основа цел беше очевидно да се трудоустроят едни хора, декларира в умозаключение столичният общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР