Министерството публикува и предупреждение към българските граждани, възнамеряващи да пътуват

...
Министерството публикува и предупреждение към българските граждани, възнамеряващи да пътуват
Коментари Харесай

Тежки Порои И Гръмотевични Бури В Сряда, Но Вижте Къде Ще Вали И Сняг!

Министерството разгласява и предизвестие към българските жители, възнамеряващи да пътуват за Босна и Херцеговина. След изобилните превалявания и наводнения там е оповестено изключително състояние.

Предимно забележителна ще е облачността и през идващото денонощие. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и ще продължи постепенно да се намалява.

През деня в сряда на доста места в страната ще има превалявания от дъжд, в следобедните часове в Западна и Централна България ще са интензивни и с гръмотевици.

В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е слаб до сдържан, в източните региони ще остане от изток-югоизток. Минималните температури ще са сред 9 и 14 градуса, оптималните - сред 20 и 25 градуса.

Над планините облачността ще е забележителна, по високите елементи и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, над 2000 метра - от сняг, в следобедните часове тук-там с гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен южен вятър, който по здрач последователно ще отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра към 13 градуса, на 2000 метра - към 5 градуса.

По Черноморието облачността ще е забележителна. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха 15-18 градуса. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще е към 2 бала.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР