Министерството на земеделието обобщи шестгодишните резултати от хранителното ембарго за

...
Министерството на земеделието обобщи шестгодишните резултати от хранителното ембарго за
Коментари Харесай

6 години ембарго: Русия намали вноса на храни с една трета и стана износител

Министерството на земеделието заключи шестгодишните резултати от хранителното ембарго за импорт на западни артикули, наложено от Русия на 6 август 2014 година в отговор на глобите против страната. Според ведомството в този момент Руската федерация е изцяло самодостатъчна при главните хранителни артикули и за първи път в своята история получава огромен доход от експорт от доставката на селскостопански артикули.

През тези шест години заетостта в страната се усили, основани са десетки хиляди работни места в селскостопанския бранш, съобщи министърът на земеделието Дмитрий Патрушев, представен от vesti.ru.
 Как съветски милиардери жънат облаги от глобите върху храните
Как съветски милиардери жънат облаги от глобите върху храните

Земеделската продукция е повишена с 3% през 2015 година, когато стопанската система се свиваше

Подобни промени станаха вероятни с помощта на солидната държавна поддръжка: през 2013 година за развиване на селското стопанство бяха отпуснати 197,9 милиарда рубли, а през 2019 година към този момент 311,5 милиарда рубли.

Руският експорт на селскостопански артикули нараства 1,5 пъти, или с 8,6 милиарда, до 25,6 милиарда $ в края на 2019 година. Износът на зърно, месо и мазнини и маслодайни артикули и хранителни артикули се усилва и Русия зае водещи позиции в света при предлагането на пшеница, растително масло, риба, захар.
 Санкциите против Русия: до какво доведоха?
Санкциите против Русия: до какво доведоха?

Напоследък все по-отчетливо се чуват политически гласове за прекратяването на глобите. На кого пречат?

За шест години Русия понижи вноса на храна с една трета, или с 13,3 милиарда $, от 43,3 милиарда $ през 2013 година на 30 милиарда $ през 2019 година.

Доставката на задгранично свинско месо в страната падна десетократно до 270 милиона $. Вносът на говеждо месо понижава 2,5 пъти до 1,3 милиарда $, на птиче месо - два пъти до 410 милиона $.
 Русия създава толкоз доста захар, че към този момент няма къде да я съхранява
Русия създава толкоз доста захар, че към този момент няма къде да я съхранява

Ниската успеваемост на производството прави съветската захар неконкурентна на международните пазари

Вносът на зеленчуци и млечни артикули се понижи с една трета. Доставката на домати за страната понижа с 42,1% - от $1,1 милиарда на 639 милиона $, на ябълки и круши - с 50,8%, от 1,2 милиарда до 586 милиона $.

Производството на растениевъдство се усилва 1,5-3 пъти: зърнени култури от 92,4 милиона тона през 2013 година до 121,2 милиона тона през 2019 година, захарно цвекло от 39,3 на 54,4 милиона тона, соя от 1,5 до 4,4 милиона тона. Производството на оранжерийни зеленчуци се усили от 538 хиляди до 1,14 милиона тона, на плодове - от 678 хиляди до 1,18 милиона тона. Производството на прасета набъбна от 3,6 милиона на 5 милиона тона, на птици - от 5,2 на 6,7 милиона тона.

За шест години размерът на производството на агропромишлена продукция набъбна с 22,4%, а промишлеността се трансформира в един от моторите на съветската стопанска система. Рентабилността на селскостопанските компании се удвои до 13.3%.
 Русия е длъжна да реши дали е бедна, или богата. От това зависи бъдещето ѝ
Русия е длъжна да реши дали е бедна, или богата. От това зависи бъдещето ѝ

Страната би трябвало да си отговори на значимия въпрос и да избере пътя си след края на ръководството на Путин

" Днес следим постоянен приток на съветски и задграничен капитал даже от вложители, които преди този момент нямаха нищо общо с агропромишления комплекс ", означи Дмитрий Патрушев.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР