Министерството на земеделието излезе с позиция, след като по-рано днес

...
Министерството на земеделието излезе с позиция, след като по-рано днес
Коментари Харесай

Министерството на земеделието към производителите: Няма причини за протести

Министерството на земеделието излезе с позиция, откакто по-рано през днешния ден няколко животновъдни организации се опълчиха на водената от държавното управление политика в бранша. Браншовите организации протичащото се сега " води до унищожаването на млечното отглеждане на животни ". 

От Министерството на земеделието и храните обявиха, че " няма причина за митингите на животновъдите ", а по думите им подписани Меморандум в края на септември се " извършва прецизно ". 

Земеделското министерство декларира, че към този миг са изплатени 381 633 157 лв.. От ведомството оповестяват, че още на 28 септември Държавен фонд " Земеделие "  изплати 179 325 404 лева на 34 695 аграрни стопани по държавната помощ " Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна “.

Остатъкът от 44 386 527 лева ще бъде преразпределен след отпадане на тавана за помощта, който е в размер на до 250 000 евро, заявяват от Министерство на земеделието и храните. 

В осъществяване на поетите задължения на последното си съвещание Министерският съвет утвърди 27,5 млн. лева дружно с още 20 млн. лева, които към този момент са дадени от ДФЗ Министерски съвет обезпечи общо 47,5 млн. лева по стратегия de minimis. Представителите на браншовите организации са поканени да вземат участие в работната група, която ще създаде методиката, по която ще се изплащат средствата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР