Министерството на земеделието и храните започва информационна кампания, с която

...
Министерството на земеделието и храните започва информационна кампания, с която
Коментари Харесай

Агроведомството ще представя успешни агробизнес модели

Министерството на земеделието и храните стартира осведомителна акция, с която да показа сполучливи бизнес модели в земеделието и преработката от цялата страна. Идеята е посредством положителните практики в земеделието и отглеждането на животни да се привлекат младежи към този нелек бизнес. Информация за новата самодейност даде министърът на земеделието и храните при вчерашното награждаване на агробизнесмените на България за 2023 г.

Министър Вътев връчи наградата „ Агробизнесмен на България за 2023 година “ на инж. Рашид Узунов, шеф на предприятието за произвеждане на прикачна почвообработваща техника „ Раломекс “ в град Завет. Освен производител на техника инж. Узунов е и пчелар, който се грижи за 100 кошера.

Изпълнителният шеф на Държавен фонд “Земеделие “ Георги Тахов връчи отличие на Мария Василева за инвестиция с идея - бутиковата животновъдна плантация Детска плантация „ Кеффа “ и фермерска мандра в село Строево.

Награда получи и притежателят на фамилната биоферма „ Софина “ Стоян Симеонов, производител на биологични зеленчуци, подправки, плодове и орехи.

В церемонията бяха отличени още Мария Николова, шеф на опитната база на „ Опора Заден ” в село Цалапица - за основаването на нов вид розов домат „ Мами Пинк F1 ”.

Пламен Янчев от стопанство „ Дини Янчев “ от Долни Дъбник беше отличен за пробив на българския пазар с дини без семки. В категорията млад агробизнесмен бе награден Георги Мутафчиев, притежател на биоферма „ Козле “.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР