Министерството на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект

...
Министерството на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект
Коментари Харесай

МЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в нормативната уредба, касаещи сектор „Пчеларство“

Министерството на земеделието и храните разгласява за публично разискване план на Наредба за допълнение на Наредба № 8 от 2023 година на изискванията и реда за използване на интервенциите от Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони за интервала 2023 – 2027 година, засягаща бранш „ Пчеларство “.

С изменението ѝ земеделските производители, които имат двустранно подписани контракти с Държавен фонд „ Земеделие “, само че не са съумели да подадат заявление за заплащане до 2 октомври 2023 година, ще имат нов 5-дневен период да го създадат. Промяната има за цел да даде опция на всички бенефициери, които са изпълнили поетите с контракта задължения да подадат заявление за заплащане, оповестяват от пресцентъра на аграрното ведомство.

Припомняме, че от тази година за първи път акцията по кандидатстване по секторните интервенции от Стратегическия проект е напълно електронно и се реализира през Системата за електронни услуги (СЕУ). Цялата връзка с Държавен фонд „ Земеделие “ се прави само и единствено посредством тази система. С приемането на нормативния акт се чака да се сътвори опция за сполучливото използване на секторните интервенции в региона на пчеларството.

Крайният период за даване на оферти и мнения по оповестения документ е до 06 ноември 2023 година, в това число, с него може да се запознаете: 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР