Министерството на земеделието и храните подкрепя традициите и опазването на

...
Министерството на земеделието и храните подкрепя традициите и опазването на
Коментари Харесай

Зам.-министър Деян Стратев: МЗХ подкрепя опазването на традициите в селските райони

Министерството на земеделието и храните поддържа традициите и опазването на културното завещание в селските региони.

Това сподели заместник-министърът на земеделието и храните Деян Стратев , който през днешния ден взе присъединяване в Църногорския събор , който се организира край манастира „ Св. Св. Козма и Дамян “ над пернишкото село Гигинци .

Той прегледа Поляната на животновъдите , Алеята на манастирските производители и Алеята на занаятите и връчи медали и грамоти на участващите в събитието животновъди , както и на националните състезатели по българска поясна битка Кореш.

По думите му отглеждането на животни, като един от предпочитаните браншове в земеделието , се подкрепя чрез разнообразни финансови принадлежности със средства от европейския бюджет по двата стълба на Общата селскостопанска политика , както и с национални средства, с оглед опазване икономическата жизненост на стопанствата .

Стратев напомни, че през тази година за пригаждане на производителите в селскостопанския бранш към актуалните провокации беше обезпечена изключителна финансова помощ с общ бюджет в размер на 213 млн. лева, от които за бранш отглеждане на животни – 102 млн. лева

Той благодари на уредниците в лицето на регионалната и общинска администрация на Перник, „ Обединени български животновъди “, както и на Църногорския манастир и пожела здраве и триумфи на всички участници в събитието.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР